avanture tom sawyera

Detalji

Zadnja izvedba je bila - 25 Oktobar 2020


Avanture Tom Sawyera

Mark Twain

Reditelj: Adis Bakrač

Igraju: Aldin Tucić, Suada Ahmetašević, Edin Avdagić, Mirza Dervišić, Edhem Husić, Semir Krivić, Damir Kustura, Ivana Vojinović, Saša Krmpotić

Avanture Tom Sawyera je sedmi premijerni projekt u ovoj godini i pokazatelj estetskog diskursa koji je usmjeren na kvalitene adaptacije i interpretacije svjetskih i domaćih klasika u izvodjačkom, muzičkom i vizuelnom smislu. Visoko tehnološki opremljena i inovativna, glumački izuzetno razigrana, a i režijski, vizuelno i muzički zadivljujuća, ovo je klasik u kojem će uživati odrasli jednako kao i djeca, učitelji kao i učenici.

Nadam se da će pozitivna energija koju nam donosi Tom Sawyer, kao kompletan umjetnički projekt, biti putokaz za budući razvoj umjetnosti za djecu i mlade. Priča o Tom Sawyeru je priča o odrastanju, ali ne u fiziološkom smislu, već o odrastanju osjećaja za razliku izmedju dobra i zla. Zato je Tom Sawyer klasična priča o vjeri u sebe i postupanju po sopstvenom osjećaju za dobro, ma kako drugačije od ostalih to bilo, i pobjedi dobrog i ispravnog.” – izjavila je Dr. Lejla Panjeta, direktorica Pozorišta mladih Sarajevo.

 

Ocijeni predstavu
Date posted: 30/05/2019 | Author: