ljepotica i zvijer

Detalji

Zadnja izvedba je bila - 07 Februar 2020


Ljepotica i zvijer

Režija Adis Bakrač

U predstavi igraju Mak Čengić, Darja Badnjević, Edhem Husić, Damir Kustura, Mirza Dervišić, Edin Avdagić, Nadine Mičić, Ivana Vojinović, Zulejha Kečo, Ana Kuzmanović i Naida Hamzić.

Audio naraciju za slijepa i slabovidna lica radi Semir Krivić.

Bella (ljepotica) provodi dane odbijajući udvaranja seoskog hvalisavca Gastona. Jednog dana, njen otac naučnik i pronalazač, zaputi se u grad kako bi došao do potrebnih sastojaka za stvaranje šarenih oblaka. Putem, zalazi u začaranu šumu i ulazi u veličanstveni dvorac. Misleći da je dvorac napušten, otac ubere ružu kao poklon Belli, no to razljuti Zvijer, vlasnika dvorca koja ga zarobi. Zahvaljujući lastavici, Bella saznaje da je otac u dvorcu, te pristaje ostati zatočen umjesto oca. U šumi, otac sreće Gastona i Le Foua, koji pristaju da se bore protiv Zvijeri i oslobode Bellu. No, između Zvijeri i Belle, nakon početne netrpeljivosti, rađa se međusobna naklonost i ljubav. Da li je Zvijer čudovište ili se ispod maske krije prava prinčevska narav?

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 202 303 i 033 442 572, kao i putem naše facebook stranice https://www.facebook.com/pozoristemladihsarajevo/
Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12.00 do 14.00 sati i dva sata prije početka predstave

 

Ocijeni predstavu
Date posted: 30/10/2019 | Author: