JuventaFestLogo

Detalji


Razredni neprijatelj

Dramski studio mladih Gradskog pozorišta Bečej, Srbija

Autor / Writer: Nigel Williams

Reditelj / Director: Igor Pavlović

Igraju / Cast: Teodora Zdravković, Vanja Bojović, Stasja Štrbački, Katarina Milić, Katarina Jakić, Andrija Dimitrov, Boris Dimitrijević, Dimitrije Tucakov, Gordana Adamov (glas)

Ovaj komad, često izvođen u omladinskim pozorištima širom planete, govori o nasilju među maloljetnicima, ali prije svega o odnosu društva prema mladima.

Glas ovih napuštenih i zapuštenih mladih ljudi, gotovo zaboravljenih od svih, prije svega od roditelja, a onda i institucija i samog sistema, može da se čuje jedino kroz sočan i eksplicitan jezik buke i bijesa. A iza agresije i nasilja krije se vapaj ranjenih duša, po rođenju predodređenih za nesreću, kao skriveni poziv u pomoć onih koji su prepušteni sami sebi, zaboravljeni u najgoroj učionici najgore škole, u najgorem vremenu.

Ovaj izvanredni pozorišni komad o nasilju u društvu, ali i o nasilju društva, aktuelniji je nego ikad, s obzirom na to da smo okruženi agresivnim i nasilnim ponašanjem sa svih strana: u školi, na poslu, na ulici, na stadionima, na televiziji, pa čak i u parlamentu. Osam srednjoškolaca pokazaće nam ima li izlaza iz tog začaranog kruga.

Ocijeni predstavu
Date posted: 08/09/2021 | Author: